perifereiarxis

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με γνώμονα τις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ίσης πρόσβασης στις ευκαιρίες, έχει θέσει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης και την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Στόχος μας είναι να οικοδομήσουμε ένα περιβάλλον κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας, μέσα από τη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικών υπηρεσιών και υποστηρικτικών δομών που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας μας.

Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ένα κομβικό εργαλείο προς αυτή την κατεύθυνση. Παρακολουθεί, καταγράφει και αναλύει τα κοινωνικά φαινόμενα που επηρεάζουν τους ευάλωτους συμπολίτες μας και συνεισφέρει στη διαμόρφωση αποτελεσματικών πολιτικών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας μας. Μέσω του Παρατηρητηρίου, επιδιώκουμε να αντιμετωπίσουμε τις πολλαπλές διαστάσεις της φτώχειας και του αποκλεισμού, παρέχοντας ουσιαστική στήριξη σε εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για την ανάπτυξη ενός βιώσιμου και ισχυρού δικτύου κοινωνικής προστασίας, ενισχύοντας τη συνεργασία με τους Δήμους, τις τοπικές κοινότητες, τους φορείς και τους εθελοντές. Ο κοινός μας στόχος είναι να εξασφαλίσουμε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, όπου κάθε πολίτης θα έχει την ευκαιρία να ζήσει με αξιοπρέπεια και να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του.
Με σεβασμό στις ανάγκες των ευάλωτων ομάδων και με την προσήλωσή μας στην κοινωνική συνοχή, χτίζουμε το μέλλον της Πελοποννήσου ως μια περιφέρεια ίσων ευκαιριών και κοινωνικής ασφάλειας για όλους.

Με εκτίμηση,
Δημήτρης Πτωχός
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου