Blog

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας  καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Οκτωβρίου. Η ημέρα αυτή στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για το σοβαρό πρόβλημα της φτώχειας και την ανάγκη για συντονισμένες προσπάθειες προς την εξάλειψή της.

Η εξάλειψη της φτώχειας είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της  Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών, με τον πρώτο στόχο να επικεντρώνεται στη μείωση της φτώχειας σε όλες τις μορφές της. Για τον σκοπό αυτό,  απαιτείται μια σφαιρική και βιώσιμη προσέγγιση που να περιλαμβάνει πολιτικές κοινωνικής πρόνοιας, εκπαίδευσης, ισότιμης πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη.

Σύμφωνα  με τα αποτελέσματα της Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών που διεξήχθη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου , προέκυψε ότι το 65,7% των κατοίκων της, αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες στο νοικοκυριό τους. Η αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού απαιτεί συντονισμένες δράσεις σε πολλαπλά επίπεδα. Προς αυτήν την κατεύθυνση και για την υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων , η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει προχωρήσει στη συγκρότηση ενός σύγχρονου, ευέλικτου  και βιώσιμου περιφερειακού δικτύου Κοινωνικών Υπηρεσιών & Δομών , το οποίο παρέχει ουσιαστική βοήθεια σε άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη, προσφέροντας συμβουλευτική, υποστήριξη και καθοδήγηση για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας και την κοινωνία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Φτώχειας μας υπενθυμίζει ότι η μάχη κατά της φτώχειας δεν αφορά μόνο στατιστικά στοιχεία και οικονομικά μέτρα, αλλά ανθρώπους. Ανθρώπους που δικαιούνται ίσες ευκαιρίες και αξιοπρέπεια στη ζωή τους. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με όλους τους φορείς, μαζί πάντα με τους πολίτες, δημιουργεί ένα καλύτερο μέλλον για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και ανισότητες.

 

 

121692154 (1)

Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τις αναρτήσεις που αναζητάτε.
Home
Μετάβαση στο περιεχόμενο