Blog

Αποτύπωση κοινωνικών υπηρεσιών

«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ PROLEPSIS ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ .»

Σε συνέχεια της αγαστής μας συνεργασίας με το Ινστιτούτο Prolepsis Στελέχη του ως άνω Ινστιτούτου συμμετείχαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 και ώρα 12.00 μμ, μεταξύ υπαλλήλων της Συντονιστικής Δομής Κοινωνικής Ένταξης με την Αντιπεριφερειάρχη Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τον Γενικό Δ/ντη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και την Προϊσταμένη της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας. Σκοπός της συνάντησης ήταν ο συντονισμός και η οργάνωση υλοποίησης του προγράμματος, το οποίο αποτελεί ένα νέο έργο του Ινστιτούτου Prolepsis με τίτλο, “Υγιείς και Ισχυρές Γυναίκες Ρομά στην Ελλάδα”, στους καταυλισμούς και οικισμούς Ρομά του Δήμου Τρίπολης που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας, το χρονικό διάστημα από 20-24 Μαΐου. Το έργο στοχεύει στην προαγωγή της υγείας και τη βελτίωση της υγειονομικής παιδείας των γυναικών Ρομά και περιλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα που ανταποκρίνονται στις υγειονομικές ανάγκες των γυναικών καθώς και δωρεάν προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού και τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Οι γυναίκες θα υποβληθούν σε προληπτικές εξετάσεις μαστογραφίας και τεστ ΠΑΠ εντελώς δωρεάν και παράλληλα θα συμμετέχουν σε εκπαίδευση για θέματα σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας, πρόληψης του καρκίνου, διατροφής, εμβολιασμών και διακοπής του καπνίσματος.
Το πρόγραμμα είναι μια ακόμη προσπάθεια του Ινστιτούτου Prolepsis, για κοινωνική ένταξη των πληθυσμών Ρομά κόντρα σε διακρίσεις, ανισότητες και κοινωνικούς αποκλεισμούς. ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, που θα ενδυναμώνουν τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Επίσης συζητήθηκε και η υλοποίηση δράσεων για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, με απώτερο στόχο την κοινωνική ένταξη και «γεφύρωση» της κοινωνικής απόστασης, που χωρίζει τους Ρομά από την υπόλοιπη τοπική κοινωνία μέσα από ολοκληρωμένες παρεμβάσεις που θα αποτελέσουν τη βάση για την παρακολούθηση και αξιολόγηση στο πλαίσιο του μηχανισμού παρακολούθησης των πολιτικών ένταξης των Ρομά ,με απώτερο σκοπό να γίνει η περιγραφή των προβλεπόμενων ενεργειών που πρόκειται να υλοποιηθούν σε τοπικό επίπεδο, το χρονικό διάστημα υλοποίησης τους καθώς και τεκμηριωμένο ενδεικτικό προϋπολογισμό ανά είδος παρέμβασης, σύμφωνα με τις ανάγκες των πληθυσμών Ρομά που διαβιούν στα όρια κάθε Δήμου. Ταυτόχρονα, επιδιώχθηκε η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών για την ανάδειξη καλών πρακτικών συμπερίληψης στις σχολικές μονάδες, ώστε να περιοριστεί η σχολική διαρροή αυτής της μαθητικής ομάδας.439208139 848694890634817 1408395376611997256 n

Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τις αναρτήσεις που αναζητάτε.
Home
Μετάβαση στο περιεχόμενο