Blog

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Συμμετοχή σε τεχνική συνάντηση μεταξύ των στελεχών της Δομής, του εκπαιδευτικού προσωπικού του 1ου,2ουκαι 3ου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών καθώς και της Συμβούλου του Δημάρχου Τριφυλίας, στα γραφεία της ως άνω Υπηρεσίας ,έπειτα από πρόσκληση των ανωτέρω την Τετάρτη13 Μαρτίου 2024 και ώρα 10:00πμ,όπου συζητήθηκε η υλοποίηση της Δράσης <<, «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας. Το παραμύθι… αρχινά» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου .Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Απριλίου.
• Σκοπός της δράσης είναι ανάδειξη του συναισθηματικού προφίλ των παραμυθικών χαρακτήρων του «τζίτζικα και του μέρμηγκα».
• Συναισθηματική εμπλοκή των παιδιών στην ιστορία.
• Σχολιασμός της πλοκής και του διδάγματος του μύθου.
. Συμπληρωματικά στις δραστηριότητες όπως η δραματοποίηση, το τραγούδι και το πλάσιμο φιγούρων με πλαστελίνη, αποφασίστηκε από κοινού να πραγματοποιηθούν τα εξής:
• Memorygame με εικόνες από τους χαρακτήρες του παραμυθιού που θα
διαβαστεί στους μαθητές.
• Κυνήγι θησαυρού, κατά το οποίο το εξώφυλλο του παραμυθιού που θα
διαβαστεί στους μαθητές θα γίνει πάζλ και οι εκείνοι θα πρέπει να βρουν τα
κομμάτια, σε τοποθεσίες που θα τους υποδείξουν με γρίφους οι εκπαιδευτικοί.
Αφού λύσουν τους γρίφους και εντοπίσουν τα κομμάτια, θα πρέπει να τα
ενώσουν σωστά, ώστε να φτιάξουν το πάζλ.
• Εργαστήρι κατασκευής φιγούρων για την αναπαράσταση της ιστορίας σε Κουκλοθέατρο.
• Κατασκευή σελιδοδείκτη/μολυβοθήκης, βασισμένο στους ήρωες της ιστορίας, ώστε να μπορούν οι μαθητές να τα χρησιμοποιήσουν αργότερα σε θεατρική δραματοποίηση.
Στην τελευταία φάση αυτής της παρουσίασης, τα παιδιά της τάξης θα περιγράψουν με μια πρόταση όλο το νόημα του βιβλίου και ενωμένα σε κύκλους ,κρατώντας πολύχρωμα μπαλόνια ,θα χορέψουν τα τραγούδια (αν όλα τα παιδιά της γής, κόκκινη κλωστή δεμένη, ας κάνουμε απόψε μια αρχή, τα παιδιά ζωγραφίζουν, ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας, που πας Αφέντη Μέρμηγκα, ζεί ο βασιλιάς ο ήλιος ζεί σκούπα Λέρου,) , τραγούδια που συνοδεύουν ολόκληρη την ύπαρξη τους και τη πολιτισμική ταυτότητα τους.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τις αναρτήσεις που αναζητάτε.
Home
Μετάβαση στο περιεχόμενο